Kameravalvonta

Turvaa ja suojaa kiinteistöllesi kameravalvonta-ratkaisujen avulla!

Kameravalvonta ehkäisee ennalta rikostapahtumia ja antaa mahdollisuuden selvittää turvallisuutta vaarantaneita tapahtumia jälkikäteen. Valvontakameroiden kuvaa voidaan myös seurata mobiililaitteella etänä mistä tahansa Internetin avulla. 

Erittäin kattavasta tuotevalikoimastamme löytyy oikea ratkaisu kaikkiin valvontakameratarpeisiin - myös vaativiin olosuhteisiin. Mikäli et tiedä mikä olisi paras vaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi, niin ota yhteyttä! Me autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen tallentimen sekä valvontakameran tai valvontakamerat!

Voit kysyä myös räätälöityä ratkaisua, jossa kokoamme paketin valitsemistasi laitteista, teemme valmiit määrämittaiset kaapelit ja ohjelmoimme valvontakamerat ja tallentimen valmiiksi, jolloin sinun tarvitsee vain kiinnittää kamerat, tuoda kaapelit tallentimelta valvontakameroille ja järjestelmäsi on käyttövalmis!

SUOSITUIMMAT VALVONTAKAMERAT

Valvontakamera-paketit

Valmiiksi suunniteltu valvontakamerajärjestelmä mahdollistaa helpon kameravalvonnan käyttöönoton kaikille, ja se sisältää kaikki tarvittavat laitteet. Kameroita voidaan myös seurata etänä Internetin avulla mistä tahansa - tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Valvontakamerapaketti on edullinen ja helppo vaihtoehto kameravalvonnan toteutukseen kotiin, mökille tai yritykselle.

Langattomat valvontakamerat

Langaton valvontakamera (Wifi tai 4G) mahdollistaa helpon asennuksen kohteissa, joissa kaapelointia ei ole valmiina tai sen toteuttaminen olisi työlästä. Langattomassa valvontakamerassa kuvasignaali siirretään langattomasti.

Langatonkin valvontakamera tarvitsee sähköä, eli kameran asennuspaikan läheltä tulisi löytyä normaali 230V pistorasia. Saatavilla on myös akkukäyttöisiä valvontakameroita, jotka toimivat ilman verkkovirtaa jopa kuukauden!


Kodin valvontakamerat

Kotikäyttöön tarkoitettu valvontakamera on helppokäyttöinen tarkan videokuvan omaava , huomaamaton ja helposti asennettava valvontakamera.

Kotikäyttöön suunniteltu valvontakamera on erinomainen valinta myös kesämökki ja vapaa-ajan asuntokäyttöön. 

Helppokäyttöinen kodin valvontakamera pitää sinut tietoisena 24/7 mitä kodissasi tapahtuu.

Akkukäyttöiset valvontakamerat

Akkukäyttöinen valvontakamera soveltuu hyvin kohteisiin, joissa ei ole tarjolla jatkuvaa verkkovirtaa. Valikoimassamme on myös 4G-valvontakameroita. Kameroissa on sisäänrakennettu 4G modeemi, jonka ansiosta se voidaan asentaa käytännössä mihin tahansa 3G/4G verkon kuuluvuusalueelle!

Kamerasta riippuen toiminta-aika akulla on jopa useita kuukausia. Akkukäyttöistä kameraa on myös helppo siirtää tarpeen tullessa, sillä kamera ei tarvitse johtoa.

Dahua-valvontakamerat ammattikäyttöön

Dahua tunnetaan yhtenä maailman suurimpana ja johtavana valvontakamera- ja turvalaitevalmistajana. Dahua tarjoaa erittäin monipuolisen ja laajan valikoiman niin kotikäyttöön kuin vaativimpaan yritys- sekä teollisuuskäyttöön.

Yritysten kameravalvonta

Yritysten kameravalvonnassa tulee panostaa laatuun. Tarkeässä osassa on myös laitteiden pitkäikäisyys sekä tietoturva. 

Kameravalvontaa hyödynnetään yrityskäytössä aluevalvonnan lisäksi paljon myös prosessivalvonnassa, sekä teollisuudessa vikojen ja turvallisuutta vaarantaneiden tilanteiden paikallistamisessa. 

Valikoimastamme löytyvät Dahua-valvontatuotteet soveltuvat loistavasti niin pienille kuin suurillekkin yrityksille, myymälöihin, taloyhtiöille, maatiloille sekä teollisuuteen.


Oheistuotteet


Apua kameran valintaan:

Dahua- valvontakamerat ja tallentimet ovat ammattikäyttöön soveltuvia, joten ne ovat ratkaisu kohteeseen kuin kohteeseen.

Reolink - tuotteet ovat loistava langaton ratkaisu pääasiassa koti ja mökkikäyttöön.

Kameravalvontajärjestelmä vai yksittäinen valvontakamera?

Kameravalvonta-järjestelmässä tallennus tapahtuu erilliselle tallentimelle, toisin kuin yksittäisessä valvontakamerassa, jossa tallenteet menevät joko pilvipalveluun tai kameraan asennettavalle muistikortille.

Mikäli tiedät tarvitsevasi useamman kameran, suosittelemme ehdottomasti järjestelmää! Voit hankkia erikseen tallentimen ja liittää siihen tarpeitasi vastaavat kamerat, tai hankkia valmiin ammattilaisen suunniteleman valvontakamerapaketin.

Jos sinulle riittää yksi tai kaksi kameraa, niin silloin myös yksittäiset wifi- valvontakamerat on kelpo ratkaisu.

Saatavilla on myös täysin johdottomia akkukäyttöisiä 4G- valvontakameroita. Akun ja 4G-liittymän ansiosta kameraa on helppo siirrellä paikasta toiseen ja kuljettaa sinne missä sitä milloinkin tarvitsee, esim. rakennustyömaa, mukaan matkalle tai retkelle, tai viedä vaikkapa metsään riistakameraksi.

Eli,

Järjestelmä on oikea valinta, kun on tarvetta kahdelle tai useammalle turvakameralle, ja yksittäinen valvontakamera, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera.


Langaton vai langallinen valvontakamera?

Tämä on tärkeä kysymys hankittaessa valvontakameraa tai kamerajärjestelmää. Täytyy miettiä halutaanko kameroiden toimivan WiFi -verkon välityksellä, vai halutaanko jokaiseen kameraan vetää ethernet -kaapelit.

Jos kamerat toimivat WiFin välityksellä, on silti huomioitava virtakaapelien tarve, ellei kyse ole akullisesta kamerasta. Jos valitaan WiFi -verkossa toimiva kamera, on hyvä varmistaa oman WiFi -verkon signaalin kantavuus esimerkiksi kotipihalla ja tarvittaessa hankkia WiFi -toistin / -vahvistin tai erillinen tukiasema ulkokäyttöön.

Akulla toimiva valvontakamera ei sovellu jatkuvaan tallennukseen, koska jatkuva tallennus kuluttaa akun nopeasti loppuun.
Tällainen kamera soveltuu erityisesti liikevalvontaan ja nauhoittamaan sekä lähettämään hälytyksen puhelimeesi aina kameran havaitessa liikettä. SIM-korttipaikalla ja 4G-yhteydellä varustettu kamera on oivallinen paikkoihin, joissa ei ole WiFi -yhteyttä, kuten vaikkapa mökeille ja vapaa-ajanasunnoille.


PoE -ratkaisulla vähemmän johtoja ja tarkka kuva!

PoE (Power-over-Ethernet) tarkoittaa, että kamera saa virran suoraan ethernet -kaapelista, jota pitkin videokuva siirtyy, jolloin ei tarvita ollenkaan erillistä virtakaapelia. Jos tarkoituksena on hankkia tarkkaa (1080p+) videokuvaa tallentavat kamerat, on PoE -ratkaisu ehdottomasti suositeltavin ja pitkäikäisin vaihtoehto. Tällöin selvitään yhdellä johdolla per kamera ja kyetään siirtämään erittäin korkeatasoista (jopa 8K) -videokuvaa ilman nykimistä tai viivettä. WiFi -verkossa tämä ei käytännössä onnistu, sillä kameroiden vaatimat tiedonsiirtonopeudet ylittävät yleensä WiFi -verkon nopeuden.


2MP, 4MP, 8MP (4K), 12MP??

Moni takertuu miettimään liikaa valvontakameran resoluutiota, ja saatavilla onkin jo jopa 12MP resoluutioilla varustettuja kameroita. Tästä syystä moni saattaa miettiä että 2MP kameralla ei nykypäivänä tee enää mitään...

Suuri resoluutio ei aina takaa huipputarkkaa kuvaa

Kuvanlaatuun vaikuttaa moni muukin asia kuin resoluutio (mm. kenno, linssi, aukko), ja näinollen esimerkiksi laadukkaimpien kameravalmistajien kamerat voivat pärjätä kuvanlaadussa ja terävyydessä puolet suuremmalla resoluutioilla varustetuille edullisemmille valvontakameroille, varsinkin hieman haastavissa valaistusolosuhteissa ja hämärässä.

Koti ja mökkikäytössä hyvän valvonnan saa toteutettua jo laadukkailla 2MP tai 4MP FullHD-valvontakameroilla. (ammattivalvonnassa sekä yritysten kameravalvonnassa käytettävät kamerat valitaan tietenkin tapauskohtaisesti).

Vähintään yhtä tarkeää kuin kameran megapixelit, on kameran asennuspaikka.

Virhe tapahtuu jos yritetään yhdellä kameralla kuvata liian kauaksi. Edes 4K kameran kuvasta ei pysty tunnistamaan kasvoja esim. yli 50m päästä (oletuksena että kamerassa ei ole moottoroitua zoomia).
Kamerat kannattaa sijoittaa kuvaamaan asunnon sisäänkäyntien alueita. Myös esimerkiksi autokatoksessa olisi hyvä paikka valvontakameralle.

Sijoittamalla kamerat viisaasti, säästät huomattavasti rahaa, koska silloin sinun ei tarvitse hankkia huomattavasti kalliimpia ja tehokkaampia kameroita! Lisäksi täytyy ottaa huomioon että suurella resoluutiolla varustetut kamerat tarvitsevat yleensä hieman enemmän ulkopuolelta tulevaa valoa päästäkseen oikeuksiinsa, sekä vähentävät tallennuskapasiteettia merkittävästi.

Valtaosa valvontakameroista joita näet esimerkiksi julkisilla paikoilla ja myymälöissä on "vain" 2MP tai 4MP kameroita... Niiden ei tarvitse olla tehokkaampia, koska ne ovat laadukkaita, sijoitettu viisaasti ja niitä on useampi. Jokaisella kameralla on tietty alue jota valvotaan mahdollisimman läheltä, eikä aina yritetäkkään kuvata yhdellä kameralla useiden kymmenten metrien päähän!
(yhden 8MP valvontakameran hinnalla saatat saada useamman 2MP kameran. Sijoittamalla nuo kamerat oikein, saat luultavasti paremman valvonnan kuin yhdellä supertehokkaalla kameralla!)

On tietenkin kohteita joissa rakennuksen seinältä täytyy kuvata useiden kymmenten metrien päähän, esimerkiksi sisääntulotietä tai porttia, taikka tarvitaan laajaa sekä tarkkaa yleiskuvaa alueesta. Silloin kameralta vaaditaan enemmän... esimerkiksi moottoroitua zoomia. Tässä tapauksessa voidaan kamera zoomata lähemmäksi ja näin ollen saadaan kauempaakin tunnistettava kuva kasvoista tai esimerkiksi rekisterikilvestä.

Voit kysyä meiltä neuvoja valintaasi, ja me voimme myös räätälöidä valvontakamera-järjestelmäsi vastaamaan juuri sinun tarpeitasi!

Ota yhteyttä!

Dahuan etäkäyttösovellukset ladattavissa ilmaiseksi!