Opas valvontakameroiden ja hälytysjärjestelmän valintaan

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan sinua turvajärjestelmien valinnassa. Oppaassa kerromme meidän valikoimastamme löytyvistä tuotteista ja niiden optimaalisista käyttökohteista.

Kameravalvonta


Langaton vai langallinen valvontakamera?


Tämä on tärkeä kysymys hankittaessa valvontakameraa tai kamerajärjestelmää. Täytyy miettiä halutaanko kameroiden toimivan WiFi -verkon välityksellä, vai halutaanko jokaiseen kameraan vetää ethernet -kaapelit.

Jos kamerat toimivat WiFin välityksellä, on silti huomioitava virtakaapelien tarve, ellei kyse ole akullisesta kamerasta. Jos valitaan WiFi -verkossa toimiva kamera, on hyvä varmistaa oman WiFi -verkon signaalin kantavuus esimerkiksi kotipihalla ja tarvittaessa hankkia WiFi -toistin / -vahvistin tai erillinen tukiasema ulkokäyttöön.

Saatavilla on myös täysin johdottomia akkukäyttöisiä 4G- valvontakameroita. Akun ja 4G-liittymän ansiosta kameraa on helppo siirrellä paikasta toiseen ja kuljettaa sinne missä sitä milloinkin tarvitsee, esim. rakennustyömaa, mukaan matkalle tai retkelle, tai viedä vaikkapa metsään riistakameraksi.

Akulla toimiva valvontakamera ei sovellu jatkuvaan tallennukseen, koska jatkuva tallennus kuluttaa akun nopeasti loppuun.
Tällainen kamera soveltuu erityisesti liikevalvontaan ja nauhoittamaan sekä lähettämään hälytyksen puhelimeesi aina kameran havaitessa liikettä. SIM-korttipaikalla ja 4G-yhteydellä varustettu kamera on oivallinen paikkoihin, joissa ei ole WiFi -yhteyttä, kuten vaikkapa mökeille ja vapaa-ajanasunnoille, rakennustyömaille tai riistakameraksi.


Kameravalvontajärjestelmä vai yksittäinen valvontakamera?

Kameravalvonta-järjestelmässä tallennus tapahtuu erilliselle tallentimelle jossa tilaa riittää viikkojen, jopa useiden kuukausien tallenteille, toisin kuin yksittäisessä valvontakamerassa, missä tallenteet menevät joko pilvipalveluun tai kameraan asennettavalle muistikortille, jossa tallennustilaa ei ole kuin tunneista muutamiin vuorokausiin.

Mikäli tiedät tarvitsevasi useamman kameran, suosittelemme ehdottomasti järjestelmää! Voit hankkia erikseen tallentimen ja liittää siihen tarpeitasi vastaavat kamerat, tai hankkia valmiin ammattilaisen suunniteleman valvontakamerapaketin.

Jos sinulle riittää yksi tai kaksi kameraa, niin silloin myös yksittäiset wifi- valvontakamerat on kelpo ratkaisu, mikäli muutaman vuorokauden tallennustila riittää tarpeisiisi.

Eli,

Järjestelmä on oikea valinta, kun on tarvetta kahdelle tai useammalle turvakameralle, ja yksittäinen valvontakamera, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera.

Valikoimastamme löytyvät kaapeloitavat valvontakamerat ja niiden käyttökohteet

DAHUA:

Dahua- valvontakamerat ja tallentimet ovat ammattikäyttöön soveltuvia. Dahua kameravalikoimasta löytyy sopivat valvontakamerat niin kotiin kuin vaativampaan yritysvalvontaankin, joten niillä voidaan toteuttaa kameravalvonta lähes kohteessa kuin kohteessa.

Dahuan valvontakameroissa on IVS-ominaisuuksia (Intelligent Video System). IVS on valvontakameran sisäänrakennettu videon analyyttinen algoritmi, joka tarjoaa älykkäitä toimintoja kuten ansalangan rikkoutumisen, kasvojen tunnistuksen, tunkeutumisen havaitsemisen sekä hylättyjen tai puuttuvien esineiden havaitsemisen. IVS teknologialla saadaan rajattua sekä vähennettyä virhetallennuksia tehokkaasti pois sekä ansalanka toiminnolla voidaan esim. tehdä alue, jonka ylitettyä ja poistuttua valvontakamera aloittaa tallentamisen. IVS toiminnon avulla virhetallennuksista päästään vihdoin eroon. IVS tunnistuksista saatavilla myös hälytysilmoitus esimerkiksi Push-ilmoituksena älypuhelimiin.

Dahua tallennin syöttää myös virran kameralle samassa kaapelissa kuvan kanssa (PoE), joten Dahuan PoE kamerat eivät tarvitse erikseen pistorasiaa toimiakseen. 

Dahua tallentimeen voit langallisten kameroiden lisäksi liittää myös Dahua-wifi valvontakamerat!

Valitse Dahua tallennin ja tarpeitasi vastaavat kamerat verkkokaupastamme. Katso myös valmiiksi kasatut Dahua valvontakamerapaketit! Pyydä tarvittaessa apua valintaan.


COLIBRI:

Colibri- tuotteet soveltuvat perusvalvontaan niin kotiin, mökille kuin pienyrityksenkin tarpeisiin. 

COLIBRI-tuoteperhe tarjoaa kameravalvonnan moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Erittäin tarkka kuva ja videon tallennus halutulla tavalla (jatkuva, ajastettu, liikkeestä tms.). COLIBRI tallennin syöttää myös virran kameralle samassa kaapelissa kuvan kanssa (PoE), joten COLIBRI kamerat eivät tarvitse erikseen pistorasiaa toimiakseen.

Valvontakameroissa on pimeänäköä varten älykkäät ja tehokkaat IR-valot. Kamera näkee noin 30 metriä pimeässä. Kamerat voi sijoittaa sisälle tai ulos. Kameroiden sääsuojaluokitus on IP67 eli kameran voi jopa upottaa hetkeksi veteen.

Colibri tuotepaketit on suunniteltu helpottamaan kamerajärjestelmän valintaa, ja ne sisältää kaikki tarvittavat tarvikkeet kameravalvonta-järjestelmän toteutukseen. Helppo käyttää sekä asentaa! Varma ja luotettava valinta perusvalvontaan!

Colibri tallennin tukee myös Dahuan valvontakameroita, joten voit liittää järjestelmääsi tarpeen vaatiessa vaikkapa Dahuan moottori zoomilla varustetun valvontakameran.Nämä järjestelmät sisältävät PoE-tallentimen. PoE (Power-over-Ethernet) tarkoittaa, että kamera saa virran suoraan ethernet -kaapelista, jota pitkin videokuva siirtyy, jolloin ei tarvita ollenkaan erillistä virtakaapelia. PoE -ratkaisu on ehdottomasti suositeltavin ja pitkäikäisin vaihtoehto. Tällöin selvitään yhdellä johdolla per kamera ja kyetään siirtämään erittäin korkeatasoista videokuvaa ilman nykimistä tai viivettä. WiFi -verkossa tämä ei käytännössä onnistu, sillä kameroiden vaatimat tiedonsiirtonopeudet ylittävät yleensä WiFi -verkon nopeuden.


Valikoimastamme löytyvät langattomat valvontakamerat ja niiden käyttökohteet


IMOU, REOLINK, VAHTI:

IMOU- ja , Reolink  langattomat valvontakamerat on suunniteltu pääasiassa koti ja mökkikäyttöön.

Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja yksittäisiksi, itsenäisiksi valvontakameroiksi kotiin tai mökille. Tallennus tapahtuu kameraan asetettavalle muistikortille, tai pilvipalveluun. Kameroissa on myös loistavia toimintoja, kuten sireeni, kahden suuntainen puhe (kaiutin ja mikrofoni) ,sekä kirkas led-hälytys valo. Valikoimasta löytyy niin sisä-, kuin ulkovalvontakameroitakin.

Kameran valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota IR-valojen tehokkuuteen. Edullisimmissa valvontakameroissa valmistaja on ilmoittanut IR-kantamaksi noin 10m. Nämä kamerat ovat hyvä vaihtoehto sisälle, tai ulos esimerkiksi kuvaamaan sisäänkäyntejä ja oven edustaa.

Tehokkaammilla IR-valoilla varustetuilla valvontakameroilla pimeäkuvaus onnistuu jopa 30m asti.

IMOUN ja REOLINKIN valikoimasta löytyy myös akkukäyttöisiä wifi-valvontakameroita, joita voi hyödyntää tilanteissa joissa saattaa tulla tarve siirrellä / vaihtaa kameran paikkaa wifi-verkon kantaman alueella.

REOLINKILLÄ on myös täysin itsenäisiä 4G-verkossa toimivia, akullisia valvontakameroita. Ne ovat ainoa vaihtoehto paikoissa joissa ei ole sähköä tai wifi-verkkoa. Näitä kameroita voi hyödyntää missä vain... rakennustyömailla, matkalla, riistakamerana yms..

VAHTI- valvontakamerat ovat loistava langaton ratkaisu valvoa laajoja piha-alueita. Ohjattavuuden sekä huipputarkan 5MP-kuvakennon ansiosta VAHTI-valvontakamerat soveltuvat laajojen alueiden valvontaan niin kotona, maatiloilla kuin yrityksenkin aluevalvonnassa.

Tehokkaan Starlight-yökuvauksen sekä zoomin ansiosta VAHTI-valvontakamera on tehokas ratkaisu piha-alueiden valvontaan. IP66 suojaluokituksen ja pakkaskestävyyden (-40°) ansiosta kamerat soveltuvat hyvin Suomen kelioloihin. Kameroissa on lisäksi kaiutin sekä mikrofoni sisäänrakennettuna.

Helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla voidaan katsoa valvontakameran reaaliaikaista "live" kuvaa ja tallenteita, missä ja milloin tahansa. 

Yhteenveto:

Kaapeloitavat / Hybridi- järjestelmät

Dahua valvontakamera-tuotteet ovat markkinajohtajia, ja niiden tuotteista löydät vaihtoehdon niin kotiin, mökille kuin yrityksenkin valvontaan, sekä myös kohteisiin joissa on tarve hyödyntää IVS-toimintoja, kuten ansalanka, tunkeutuminen alueelle, kasvontunnistus yms. (tallentimeen voi liittää myös langattomia valvontakameroita).

Colibri-tuoteperheen valmiit paketit on suunniteltu helpottamaan kamerajärjestelmän valintaa ja toteutusta. Paketit sisältää kaikki tarvittavat laitteet ja se on laadukas, luotettava ja helppo asentaa kotiin, mökille tai vaikkapa yrityksen tai myymälään, perus kameravalvontaan.  (tallentimeen voi liittää myös langattomia valvontakameroita).


Langattomat valvontakamerat

IMOU-, Reolink sekä VAHTI langattomat valvontakamerat on suunniteltu pääasiassa koti ja mökkikäyttöön.

Ne ovat helppo ratkaisu, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Langattomissa valvontakameroissa täytyy kuitenkin ottaa huomioon sähkön syöttö. Ne täytyy sijoittaa pistorasian läheisyyteen. Huomioitava on myös tallennustilan tarve. Yksittäiset valvontakamerat tallentavat muistikortille, joten tallennustila on huomattavasti pienempi kuin tallentimen sisältävissä järjestelmissä.

Reolinkin valikomassa on neljän kameran valmis, langaton kameravalvonta-järjestelmä, koti tai mökki käyttöön. Järjestelmä sisältää tallentimen jossa on mahdollisuus tallentaa kiintolevylle.

Myös IMOU:lla on langaton wifi-kameravalvonta järjestelmä, joka sisältää wifi-tallentimen.

Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera. Reolinkiltä on myös akkukäyttöinen 4G- valvontakamera, joka ei tarvitse edes wifi-verkkoa, vaan toimii mobiiliverkossa.

Valitse VAHTI-valvontakamera jos valvottava alue on laaja, sekä jos on tarvetta ohjata kameraa etänä. Järjestelmä on oikea valinta, kun on tarvetta kahdelle tai useammalle turvakameralle, ja yksittäinen valvontakamera, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera.


Suosittelemme aina ensisijaisesti tallentimen sisältävää kaapeloitua kameravalvonta-järjestelmää! 


Valitsetpa Turvalaitekauppa.fi valikoimasta minkä tahansa tuotemerkin valvontakameran tai järjestelmän, voit olla varma että saat laadukkaan ja varmatoimisen laitteen. Olemme itse testanneet monien eri valmistajien valvontakameroita ja järjestelmiä, ja valinneet valikoimaamme vain laadukkaimmat ja käyttäjäystävällisimmät tuotteet.

Kaikkia valikoimamme valvontakameroita voidaan hallita etänä mobiililaitteella tai tietokoneella!

Hälytysjärjestelmät

Hälytysjärjestelmä tuo turvaa niin kotiin, kesämökille kuin toimistoon. Verkkokauppamme valikoimasta löydät laadukkaat, luotettavat ja varmatoimiset hälytysjärjestelmät.

AJAX:

Ajax on täysin langaton älykäs hälytysjärjestelmä joka valvoo kiinteistöäsi kellon ympäri. Innovatiivinen järjestelmä on helposti asennettavissa sekä käytettävissä puhelimellasi - Uusia laitteita lisätään yhdellä painalluksella. Mikäli unohdat virittää murtohälytyksen päälle, järjestelmä muistuttaa sinua. AJAX- järjestelmä suojaa sinua murrolta, tulipalolta ja vesivahingolta. Lisäksi voit ohjata mobiilisovelluksen avulla kotisi sähkölaitteita. Laitteissa on myös sisäänrakennettu lämpötila-anturi, joten voit tarkkailla huonelämpötiloja.

DSC-10:

DSC-10 hälytinjärjestelmä on suunniteltu täyttämään kaikki kodin ja toimiston turvallisuustarpeet. Langattoman PowerG-verkkotekniikan ansiosta järjestelmässä on pitkät kantomatkat ja erittäin pitkä paristojen kesto. Langaton hälytysjärjestelmä on hyvä peruspaketti kodin tai toimiston turvaksi. Järjestelmää voidaan helposti täydentää laajalla valikoimalla langattomia ilmaisimia murron, palon ja kosteuden varalta.

Molemmat järjestelmät ovat kuukausimaksuttomia, omavalvontaisia hälytysjärjestemiä. Molemmissa on kuitenkin myös mahdollisuus siirtä hälytys esimerkiksi vartiointiliikkeelle niin halutessaan.

Sekä AJAX, että DSC-10 hälytysjärjestelmät on finanssialan ja vakuutusyhtiöiden hyväksymiä, turvaluokan 2 hälytysjärjestelmiä, eli luotettavia ja laadukkaita myös yrityskäyttöön hyväksyttyjä järjestelmiä.Käyttökohteet (suositus)

AJAX-hälytysjärjestelmä soveltuu niin kotiin, mökille kuin yrityksen suojaamiseen. Ajax-järjestelmä liitetään internetiin ethernet kaapelilla. Hälytysten saanti voidaan halutessa varmistaa myös keskusyksikköön asetettavan sim-kortin avulla. 

Ajax- on monipuolinen järjestelmä, jolla voit murtosuojauksen lisäksi suojata kiinteistösi myös tulipalolta sekä vuotovahingolta. Lisäksi Ajax-järjestelmällä voit toteuttaa kotisi automaatiota, ja ohjata esimerkiksi valoja, pistorasioita, ovia sekä portteja.

Hälytysjärjestelmää hallitaan puhelimeen ladattavalla helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella.

Pääsääntöisesti suosittelemme AJAX-hälytysjärjestelmää kaikkiin kohteisiin joissa on internet-yhteys.

DSC-10 Hälytysjärjestelmällä voit myös murtosuojauksen lisäksi suojata kiinteistösi tulipalolta ja vuotovahingolta. Järjestelmä käyttää tiedonsiirtoon ainoastaan 3G-yhteyttä (ei mahdollisuutta ethernet-yhteyteen) ja siihen on myös saatavilla mobiilisovellus, jonka avulla järjestelmää voidaan hallita. Pääsääntöisesti järjestelmää hallitaan kuitenkin keskusyksikössä olevalta näppäimistöltä.

DSC-10 on hyvä valinta kohteisiin jossa ei ole kiinteää internet-yhteyttä, sekä kohteisiin jossa halutaan käyttää etäluku-tunnisteita ("tägejä") järjestelmän kytkemiseen päälle/pois.

Myynnissä on myös DSC-10 valmispaketti, joka on esiohjelmoitu valmiiksi ja joka riittää sellaisenaan suojaamaan kesämökin tai vaikkapa toimistohuoneen tai kotikonttorin. Lisälaitteiden avulla voit toteuttaa suuriakin kokonaisuuksia.


AJAX- ja DSC-10 hälytysjärjestelmät ovat finanssialan ja vakuutusyhtiöiden hyväksymiä, turvaluokan 2 hälytysjärjestelmiä