Opas valvontakameroiden ja hälytysjärjestelmän valintaan

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan sinua turvajärjestelmien valinnassa. Oppaassa kerromme meidän valikoimastamme löytyvistä tuotteista ja niiden optimaalisista käyttökohteista.

Kameravalvonta


Langaton vai langallinen valvontakamera?


Tämä on tärkeä kysymys hankittaessa valvontakameraa tai kamerajärjestelmää. Täytyy miettiä halutaanko kameroiden toimivan WiFi -verkon välityksellä, vai halutaanko jokaiseen kameraan vetää ethernet -kaapelit.

Jos kamerat toimivat WiFin välityksellä, on silti huomioitava virtakaapelien tarve, ellei kyse ole akullisesta kamerasta. Jos valitaan WiFi -verkossa toimiva kamera, on hyvä varmistaa oman WiFi -verkon signaalin kantavuus esimerkiksi kotipihalla ja tarvittaessa hankkia WiFi -toistin / -vahvistin tai erillinen tukiasema ulkokäyttöön.

Saatavilla on myös täysin johdottomia akkukäyttöisiä 4G- valvontakameroita. Akun ja 4G-liittymän ansiosta kameraa on helppo siirrellä paikasta toiseen ja kuljettaa sinne missä sitä milloinkin tarvitsee, esim. rakennustyömaa, mukaan matkalle tai retkelle, tai viedä vaikkapa metsään riistakameraksi.

Akulla toimiva valvontakamera ei sovellu jatkuvaan tallennukseen, koska jatkuva tallennus kuluttaa akun nopeasti loppuun.
Tällainen kamera soveltuu erityisesti liikevalvontaan ja nauhoittamaan sekä lähettämään hälytyksen puhelimeesi aina kameran havaitessa liikettä. SIM-korttipaikalla ja 4G-yhteydellä varustettu kamera on oivallinen paikkoihin, joissa ei ole WiFi -yhteyttä, kuten vaikkapa mökeille ja vapaa-ajanasunnoille, rakennustyömaille tai riistakameraksi.


Kameravalvontajärjestelmä vai yksittäinen valvontakamera?

Kameravalvonta-järjestelmässä tallennus tapahtuu erilliselle tallentimelle jossa tilaa riittää viikkojen, jopa useiden kuukausien tallenteille, toisin kuin yksittäisessä valvontakamerassa, missä tallenteet menevät joko pilvipalveluun tai kameraan asennettavalle muistikortille, jossa tallennustilaa ei ole kuin tunneista muutamiin vuorokausiin.

Mikäli tiedät tarvitsevasi useamman kameran, suosittelemme ehdottomasti järjestelmää! Voit hankkia erikseen tallentimen ja liittää siihen tarpeitasi vastaavat kamerat, tai hankkia valmiin ammattilaisen suunniteleman valvontakamerapaketin.

Jos sinulle riittää yksi tai kaksi kameraa, niin silloin myös yksittäiset wifi- valvontakamerat on kelpo ratkaisu, mikäli muutaman vuorokauden tallennustila riittää tarpeisiisi.

Eli,

Järjestelmä on oikea valinta, kun on tarvetta kahdelle tai useammalle turvakameralle, ja yksittäinen valvontakamera, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera.


2MP, 4MP, 8MP (4K)??

Moni takertuu miettimään liikaa valvontakameran resoluutiota. Varsinkin koti ja mökkikäytössä 2MP riittää oikeen hyvin. (ammattivalvonnassa sekä yritysten kameravalvonnassa käytettävät kamerat valitaan tietenkin tapauskohtaisesti)

Vähintään yhtä tarkeää kuin kameran megapixelit, on kameran asennuspaikka.

Virhe tapahtuu jos yritetään yhdellä kameralla kuvata liian kauaksi. Edes 4K kameran kuvasta et pysty tunnistamaan kasvoja esim. yli 50m päästä. (oletuksena että kamerassa ei ole moottoroitua zoomia)
Kamerat kannattaa sijoittaa kuvaamaan asunnon sisäänkäyntien alueita. Myös esimerkiksi autokatoksessa olisi hyvä paikka valvontakameralle.


Sijoittamalla kamerat viisaasti, säästät huomattavasti rahaa, koska silloin sinun ei tarvitse hankkia huomattavasti kalliimpia ja tehokkaampia kameroita! Lisäksi täytyy ottaa huomioon että suurella resoluutiolla varustetut kamerat vähentävät tallennuskapasiteettia merkittävästi.


Valtaosa valvontakameroista, joita näet esimerkiksi julkisilla paikoilla ja myymälöissä on "vain" 2MP-tai 4MP kameroita... Niiden ei tarvitse olla tehokkaampia, koska ne on sijoitettu viisaasti ja niitä on useampi. Jokaisella kameralla on tietty alue jota valvotaan mahdollisimman läheltä, eikä aina yritetäkkään kuvata yhdellä kameralla useiden kymmenten metrien päähän!
(yhden 8MP valvontakameran hinnalla saatat saada useamman 2MP kameran. Sijoittamalla nuo kamerat oikein, saat varmasti paremman valvonnan kuin yhdellä supertehokkaalla kameralla!)


On tietenkin kohteita joissa rakennuksen seinältä täytyy kuvata useiden kymmenten metrien päähän, esimerkiksi sisääntulotietä tai porttia. Silloin kameralta vaaditaan enemmän... esimerkiksi moottoroitua zoomia. Tässä tapauksessa voidaan kamera zoomata lähemmäksi ja näin ollen saadaan kauempaakin tunnistettava kuva kasvoista tai esimerkiksi rekisterikilvestä.


Valikoimastamme löytyvät kaapeloitavat valvontakamerat ja niiden käyttökohteet

DAHUA:

Dahua- valvontakamerat ja tallentimet ovat ammattikäyttöön soveltuvia. Dahua kameravalikoimasta löytyy sopivat valvontakamerat niin kotiin kuin vaativampaan yritysvalvontaankin, joten niillä voidaan toteuttaa kameravalvonta lähes kohteessa kuin kohteessa.

Dahuan valvontakameroissa on IVS-ominaisuuksia (Intelligent Video System). IVS on valvontakameran sisäänrakennettu videon analyyttinen algoritmi, joka tarjoaa älykkäitä toimintoja kuten ansalangan rikkoutumisen, kasvojen tunnistuksen, tunkeutumisen havaitsemisen sekä hylättyjen tai puuttuvien esineiden havaitsemisen. IVS teknologialla saadaan rajattua sekä vähennettyä virhetallennuksia tehokkaasti pois sekä ansalanka toiminnolla voidaan esim. tehdä alue, jonka ylitettyä ja poistuttua valvontakamera aloittaa tallentamisen. IVS toiminnon avulla virhetallennuksista päästään vihdoin eroon. IVS tunnistuksista saatavilla myös hälytysilmoitus esimerkiksi Push-ilmoituksena älypuhelimiin.

Dahua PoE-tallennin syöttää myös virran kameralle samassa kaapelissa kuvan kanssa (PoE), joten Dahuan PoE kamerat eivät tarvitse erikseen pistorasiaa toimiakseen. Tallentimeen voidaan yhdistää myös samaan lähiverkkoon liitetyt valvontakamerat (tässä tapauksessa kameroiden jännitesyöttöön on käytettävä erillistä virtalähdettä tai PoE-injektoria).

Dahua tallentimeen voit langallisten kameroiden lisäksi liittää myös Dahua-wifi valvontakamerat!

Valitse Dahua tallennin ja tarpeitasi vastaavat kamerat verkkokaupastamme. Katso myös valmiiksi kasatut Dahua valvontakamerapaketit! Pyydä tarvittaessa apua valintaan.


Nämä järjestelmät sisältävät PoE-tallentimen. PoE (Power-over-Ethernet) tarkoittaa, että kamera saa virran suoraan ethernet -kaapelista, jota pitkin videokuva siirtyy, jolloin ei tarvita ollenkaan erillistä virtakaapelia. PoE -ratkaisu on ehdottomasti suositeltavin ja pitkäikäisin vaihtoehto. Tällöin selvitään yhdellä johdolla per kamera ja kyetään siirtämään erittäin korkeatasoista videokuvaa ilman nykimistä tai viivettä. WiFi -verkossa tämä ei käytännössä onnistu, sillä kameroiden vaatimat tiedonsiirtonopeudet ylittävät yleensä WiFi -verkon nopeuden.


Valikoimastamme löytyvät langattomat valvontakamerat ja niiden käyttökohteet


IMOU, REOLINK:

IMOU- ja , Reolink  langattomat valvontakamerat on suunniteltu pääasiassa koti ja mökkikäyttöön.

Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja yksittäisiksi, itsenäisiksi valvontakameroiksi kotiin tai mökille. Tallennus tapahtuu kameraan asetettavalle muistikortille, tai pilvipalveluun. Kameroissa on myös loistavia toimintoja, kuten sireeni, kahden suuntainen puhe (kaiutin ja mikrofoni) ,sekä kirkas led-hälytys valo. Valikoimasta löytyy niin sisä-, kuin ulkovalvontakameroitakin.

Kameran valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota IR-valojen tehokkuuteen. Edullisimmissa, sekä myös monissa akkutoimisissa valvontakameroissa valmistaja on ilmoittanut IR-kantamaksi noin 10m. Nämä kamerat ovat hyvä vaihtoehto sisälle, tai ulos esimerkiksi kuvaamaan sisäänkäyntejä ja oven edustaa.

Tehokkaammilla IR-valoilla varustetuilla valvontakameroilla pimeäkuvaus onnistuu jopa 30m asti.

IMOUN ja REOLINKIN valikoimasta löytyy myös akkukäyttöisiä wifi-valvontakameroita, joita voi hyödyntää tilanteissa joissa saattaa tulla tarve siirrellä / vaihtaa kameran paikkaa wifi-verkon kantaman alueella.

REOLINKILLÄ on myös täysin itsenäisiä 4G-verkossa toimivia, akullisia valvontakameroita. Ne ovat ainoa vaihtoehto paikoissa joissa ei ole sähköä tai wifi-verkkoa. Näitä kameroita voi hyödyntää missä vain... rakennustyömailla, matkalla, riistakamerana yms..

Helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla voidaan katsoa valvontakameran reaaliaikaista "live" kuvaa ja tallenteita, missä ja milloin tahansa. 

Yhteenveto:

Kaapeloitavat / Hybridi- järjestelmät

Dahua valvontakamera-tuotteet ovat markkinajohtajia, ja niiden tuotteista löydät vaihtoehdon niin kotiin, mökille kuin yrityksenkin valvontaan, sekä myös kohteisiin joissa on tarve hyödyntää IVS-toimintoja, kuten ansalanka, tunkeutuminen alueelle, kasvontunnistus yms. (tallentimeen voi verkon kautta liittää myös langattomia valvontakameroita).


Langattomat valvontakamerat

Reolink, sekä Imou-  langattomat valvontakamerat on suunniteltu pääasiassa koti ja mökkikäyttöön.

Ne ovat helppo ratkaisu, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Langattomissa valvontakameroissa täytyy kuitenkin ottaa huomioon sähkön syöttö. Ne täytyy sijoittaa pistorasian läheisyyteen. Huomioitava on myös tallennustilan tarve. Yksittäiset valvontakamerat tallentavat muistikortille, joten tallennustila on huomattavasti pienempi kuin tallentimen sisältävissä järjestelmissä.

IMOU:lla on myös suosittu langaton neljän kameran wifi-kameravalvonta järjestelmä, joka sisältää wifi-tallentimen.

Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera. Reolinkiltä on myös akkukäyttöisiä 4G- valvontakameroita, jotka ei tarvitse edes wifi-verkkoa, vaan ne toimivat mobiiliverkossa.Järjestelmä on oikea valinta, kun on tarvetta kahdelle tai useammalle turvakameralle, ja yksittäinen valvontakamera, jos tiedät että yksi tai kaksi kameraa riittää turvaamaan alueen. Jos on tarve siirrellä tai vaihdella kameran paikkaa usein, silloin kannatttaa hankkia akkukäyttöinen valvontakamera.

Suosittelemme aina ensisijaisesti tallentimen sisältävää kaapeloitua kameravalvonta-järjestelmää! 


Valitsetpa Turvalaitekauppa.fi valikoimasta minkä tahansa tuotemerkin valvontakameran tai järjestelmän, voit olla varma että saat laadukkaan ja varmatoimisen laitteen. Olemme itse testanneet monien eri valmistajien valvontakameroita ja järjestelmiä, ja valinneet valikoimaamme vain laadukkaimmat ja käyttäjäystävällisimmät tuotteet.

Kaikkia valikoimamme valvontakameroita voidaan hallita etänä mobiililaitteella tai tietokoneella!

Hälytysjärjestelmät

Hälytysjärjestelmä tuo turvaa niin kotiin, kesämökille kuin toimistoon. Verkkokauppamme valikoimasta löydät laadukkaat, luotettavat ja varmatoimiset hälytysjärjestelmät.

AJAX:

Ajax on täysin langaton älykäs hälytysjärjestelmä joka valvoo kiinteistöäsi kellon ympäri. Innovatiivinen järjestelmä on helposti asennettavissa sekä käytettävissä puhelimellasi - Uusia laitteita lisätään yhdellä painalluksella. Mikäli unohdat virittää murtohälytyksen päälle, järjestelmä muistuttaa sinua. AJAX- järjestelmä suojaa sinua murrolta, tulipalolta ja vesivahingolta. Lisäksi voit ohjata mobiilisovelluksen avulla kotisi sähkölaitteita. Laitteissa on myös sisäänrakennettu lämpötila-anturi, joten voit tarkkailla huonelämpötiloja.

Järjestelmä on kuukausimaksuton, omavalvontainen hälytysjärjestemä. Järjestelmässä on kuitenkin myös mahdollisuus siirtä hälytys esimerkiksi vartiointiliikkeelle niin halutessasi.

AJAX on finanssialan ja vakuutusyhtiöiden hyväksymä, turvaluokan 2 hälytysjärjestelmä, eli luotettava ja laadukas myös yrityskäyttöön hyväksytty järjestelmä.Käyttökohteet (suositus)

AJAX-hälytysjärjestelmä soveltuu niin kotiin, mökille kuin yrityksen suojaamiseen. Ajax-järjestelmä liitetään internetiin ethernet kaapelilla tai mobiililaajakaista yhteydellä. Hälytysten saanti voidaan halutessa varmistaa myös keskusyksikköön asetettavan lisä sim-kortin 2G/3G/4G avulla. 

Ajax- on monipuolinen järjestelmä, jolla voit murtosuojauksen lisäksi suojata kiinteistösi myös tulipalolta sekä vuotovahingolta. Lisäksi Ajax-järjestelmällä voit toteuttaa kotisi automaatiota, ja ohjata esimerkiksi valoja, pistorasioita, ovia sekä portteja.

Hälytysjärjestelmää hallitaan puhelimeen ladattavalla helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella.

Ajax hälytysjärjestelmällä voi toteuttaa suuriakin valvontakokonaisuuksia, esim. suuret toimistot tai myymälät.

Hub- keskusyksikön valinta

Hub 2 : Yhteysvaihtoehdot Ethernet sekä 2G (Yleisin keskusyksikkö omakotikäytössä)

Hub 2 Plus: Yhteysvaihtoehdot Ethernet, wifi, sekä 2G/3G/4G (Suurempiin kokonaisuuksiin sekä kohteisiin joissa ei ethernet-mahdollisuutta. Tämä keskusyksikkö soveltuu yhteysvaihtoehtojen puolesta kohteeseen kuin kohteeseen)

Uutuutena tullut Hub 2 (4G) : Muuten sama kuin Hub 2 mutta toimii myös 4G-yhteydellä. Hyvä vaihtoehto 4G-yhteyden ansiosta liikkuvaan käyttöön esim. matkailuautoon, sekä kohteisiin joissa ei ole internettiä.


Huomioikaa valitessanne keskusyksikköä matkailuautoon, että 2G-yhteys ei enää välttämättä toimi joka maassa (mikäli autolla matkustetaan ulkomailla). Eli matkailuautoon suosittelemme joko Hub 2 Plus- tai Hub 2 (4G) keskusyksikköä!

AJAX on finanssialan ja vakuutusyhtiöiden hyväksymä, turvaluokan 2 hälytysjärjestelmä, eli luotettava ja laadukas myös yrityskäyttöön hyväksytty järjestelmä.

AJAX-konfigurointi / vianhaku etäyhteydellä

Voitte tehdä Ajax-sovelluksella kutsun, ja antaa meille oikeudet ottaa etäyhteys järjestelmäänne. Etäyhteyden avulla voimme paikantaa mahdolliset viat Ajax-järjestelmässänne. Voimme myös tarkistaa laiteasetukset, jotta järjestelmä saadaan toimimaan halutusti / optimaalisesti.

*Etäyhteydestä veloitamme 60e (sis.alv24%).

ANWE OY on poliisihallituksen hyväksymä turvasuojausliike, ja lisäksi meillä on valmistajan myöntämä virallinen Ajax-sertifikaatti.

* etäyhteys sekä puhelintuki on ilmainen asiakkaillemme